varza-murata

Unul dintre beneficiile verzei murate e aceea de a antrena pietrele ce le putem avea la rinichi. Litiaza biliara cat si cea renala, de asemenea si gastrita cea care are o aciditate scazuta, in acelasi timp giardioza, putand trata daca bem cate 2 si maxim 3 saptamani circa 150 ml de moare, in niste reprize ce sunt de cate 3 ori pe zi, aproximativ 30 de minute pana sa servim fiecare dintre mese.

Atunci cand pietricele pe carepoate le avem chiar la fiere sunt mai micute, se amesteca un litru de  moare provenita de la varza murata, avand circa 400 g din uleiul nerafinat si sucul obtinut de la 4 lamii. Cu circa 24 de ore inainte de executarea acestei proceduri, nu e nevoie sa mancam absolut nimic. Pentru aproximativ 4 pana la 5 ore dupa ce se administreaza, organismul o sa raspunda cu diaree, iar in acest timp colecistul se curata de pietrele pe care le are. Dupa ce se efectueaza aceasta procedura, dupa circa doua saptamani, e indicat bine sa bem un ceai de musetel la care sa adaugam si fenicul.

Cei care se stiu ca fiind bolnavi de hemoroizi pot sa bea cam 100 ml din moarea ce trebuie incalzita, de  3 ori pe zi, inainte de a lua masa. Atunci cand hemoroizii se asociaza cu hemoragie, e indicat sa se bea cate un pahar de 2-3 ori pe zi si sa manincam in fiecare zi salata care sa fie facuta din aceasta varza murata.

Pentru tratarea vitaminozelor cat si a asteniei, se poate amesteca un pahar din moarea aceasta cu aceeasi cantitate de suc de rosii, la care adaugam cate 150 ml de apa plata, o lingura de miere de albine si o lingura de suc de lamie. Putem sa bem cate un pahar, de cate 1 cel mult 2 ori intr-o singura zi si sa facem asta intre mese, pana atunci cand se constatam ca se imbunatateste starea de sanatate.

Moarea poate sa ajute inclusiv in cazuri de diaree, cand consumam moarea in parti egale, plus suc de rosii ce trebuie sa fie unul proaspat stors. Ficatul are un bun prieten in aceasta moarea atunci cand este bauta de trei ori pe zi, circa 100 ml, intre mese, pentru cateva luni la rand.

Pentru a combate gastrita, este bine sa se bea zilnic moare incalzita, in general inainte de mesele care sunt principale. Aceasta doza administrata poate creste treptat pana ajunge la doua pahare zilnic.

Varza murata e si un leac in bolile respiratorii. Atat raguseala cat si durerile uscate ce le avem in piept pot fi tratate cu moare prin amestecarea in parti egale din aceasta, cu apa plata. Lichidul ce e astfel obtinut atunci cand e cald, se poate bea in niste reprize care sunt de cate 2 cel mult 3 ori intr-o zi. Este  dovedit faptul ca aceasta moarea e o adevarata arma secreta in combaterea gripei aviare.

Expertii cronsidera de asemenea ca bacteriile produse in timpul fermentatiei ce are loc la formarea ei, are rolul de a putea ajuta pasarile sa invinge acest cunoscut virus – H5N1.

Detalii pe www.mamaNINA.ro.

Anunțuri