Arhitectura moderna inglobeaza de cele mai multe ori solutii extrem de ingenioase care vin sa ofere nu numai comfortul celor care locuiesc sau isi desfasoara activitatea in diversele cladiri, dar si sa ofere un aspect placut si elegant fatadelor respectivelor cladiri. Suntem Arcom Glass, iar solutiile noastre pentru fatade ventilate vin sa aduca un aspect estetic foarte placut oricarei cladiri, fie ca este vorba de un centru comercial, un imobil de locuinte sau sediu de firma. Fatadele de acest gen pot fi realizate din diferite materiale, insa cel mai des, fatadele realizate din foi metalice sunt alese in primul rand pentru rezistenta in timp mai mare dar si pentru costurile reduse pe care le au acest gen de fatade ventilate.

Oferim fatade ventilate simple, cu placi metalice, ceramice, compozite si nu numai

In cadrul acestui articol vom vedea care sunt posibilitatile estetice ale acestui gen de fatetare a cladirilor si ce posibilitati ofera aceste fatade ventilate in conceptele arhitecturale moderne. Pentru inceput, asa cum spuneam si mai devreme putem realiza fatade fie din foi metalice, fie folosind placi din ceramica sau chiar si sticla tratata termic pentru o mai mare rezistenta. Conceptul de fatada ventilata a pornit de la necesitatea izolarii termice la un grad mult mai eficient, dar si din dorinta de a permite concepte arhitecturale mult mai indraznete decat cele clasice din beton sau alte materiale de constructii.

Sistemul de fatade ventilate este unul foarte complex si implica folosirea celor mai noi solutii de prindere si de ancorare, precum si necesitatea unor echipe foarte bine pregatite in acest domeniu. Daca la fatadele realizate din foi metalice lucrurile sunt unpic mai simple deoarece ancorele pentru tabla sunt mult mai simple, si deci mai usor de instalat, la cele cu placi ceramice sau compozite, prinderile trebuie sa faca fata solicitarilor cauzate de greutatea placilor. De asemenea, cladirile cu fatade ventilate metalice se pot folosi diferite texturi si culori care fac parte din paletarul RAL cromatic. Ca idee, vorbim de un numar impresionant de culori (peste 1000) atat nuante pale, cat si culori vi.

Un aspect placut si modern cu ajutorul unor fatade ventilate

Pentru cei ce doresc un aspect diferit, fatadele realizate cu placi ceramice, compozite sau alte tipuri, printre care si sticla, PVC si nu numai, ofera o paleta vasta de oportunitati cromatice si de forme. De asemenea, la conceptele de fatade ventilate cu placi din sticla se pot pune in aplicare diferite tipuri de iluminari ale cladirii care pot evidentia intr-o maniera aparte forma si arhitectura acesteia.

In general conceptul de fatade ventilate se preteaza mai mult pentru conceptele arhitecturale moderne, insa exista arhitecti de renume care imbina cu o deosebita maestrie mai multe stiluri arhitecturale cu acest concept. Noi nu putem spune decat ca aceasta solutie de fatade ventilate deschide o multime de posibilitati, asadar, concluzia finala este: Oferiti frau liber imaginatiei si veti obtine cele mai interesante concepte arhitecturale. Noi va oferim servicii complete de fatade ventilate, iar pentru cei ce vor sa apeleze la noi pentru informatii, oferte, ne pot gasi la adresa de internet www.arcomglass.ro.