scari-din-lemn

Scarile din lemn sunt solutii de design si functionalitate in egala masura foarte mult cautate. De ce? Pentru ca sunt practice, sunt mai ieftine decat alte tipuri de scari, se pot crea cu ajutorul lor designuri unice si deosebite si sunt sigure, bineinteles.

Scari din lemn de fel si fel de tipuri si modele pentru orice spatiu

Fie ca vorbim de un spatiu interior sau exterior, scarile din lemn pot fi o alegere ideala. Atat din punct de vedere al designului, cat si din punct de vedere al functionalitatii, ele sunt foarte solicitate.

Desigur, se pot crea diverse modele de astfel de scari, la fel si diverse dimensiuni. Se poate opta si pentru fel si fel de tipuri de lemn, de la lemn de brad la unul de fag, stejar, etc.

Mai e si lemnul exotic care este tot mai popular in ultima perioada si la noi in tara. Desigur, nu trebuie omis nici faptul ca montarea scarilor din lemn trebuie sa fie una corespunzatoare pentru ca ele sa fie durabile si rezistente si mai ales, sigure.

Este deci absolut necesar sa se apeleze la specialisti in domeniu, care vor sti exact si ce anume sa va recomande. Nu ezitati sa optati pentru modelul dorit, insa si potrivit spatiului unde doriti sa le montati. Scarile din lemn sunt usor de integrat in mai orice decor, astfel ca nu va fi greu sa le gasiti locul in orice spatiu, fie el unul interior sau exterior dupa cum am mentionat si anterior.

Scari din lemn rezistente in timp

Un aspect foarte important la orice tip de scari este reprezentat de siguranta. Orice scari de lemn sau din orice alt material trebuie sa fie foarte sigure pentru cei care le vor utiliza, fie ca e vorba de plasarea lor in locuinte, cabane, depozite, etc. Astfel, montarea lor este importanta, la fel insa si materialele folosite.

In materie de aspect, se poate opta pentru o scara din lemn de interior de pilda cu fel si fel de gravuri si sculpturi pe aceasta, chiar unele personalizate, dar se poate opta si pentru o scara de exterior din lemn tratat impotriva umezelii, a diferentelor mari de temperatura si asa mai departe, care sa fie totusi de un estetic aparte.

Alegerea va apartine fiecaruia in parte, insa indiferent de design, nu trebuie omisa functionalitatea. Scarile din lemn pot imbina in mod ideal traditionalul cu modernul, iar diversele tipuri de lemn disponibile le fac a fi si foarte rezistente in timp si de asemenea rezistente la actiunea a diversi factori, cum ar fi unii mecanici, sau unii termici chiar. Scarile din lemn de exterior de exemplu sunt expuse mai mult factorilor meteorologici si diferentelor de temperatura, astfel ca asemenea proprietati sunt de-a dreptul necesare pentru ca investitia in scari din lemn sa fie una de succes.

Pana si culorile alese pot varia, mai ales cand apelati la specilaisti in domeniu care va si ofera posibilitati de alegere: www.bilavio.ro.