Mecanizarea proceselor de productie, in special in ceea ce priveste muncile grele si a celor cu un mare volum de munca, automatizarea si crearea de sisteme flexibile de fabricatie au drept scop cresterea productivitatii, cat si reducerea costurilor de fabricatie si asigurarea indicilor tehnico-functionali si calitativi optimi pentru produsele fabricate. Performanta nu se poate obtine fara aportul echipamentelor de transportat si al celor de ridicat, iar in acest scop amintim de benzi pentru elevator.

Benzi pentru elevator sunt indispensabile in industria alimentara

Nimeni nu poate sa conteste importanta transportului uzinal utilizat in lantul proceselor tehnologice a diferitelor ramuri de productie. Se doreste astfel inlocuirea muncii manuale si cresterea productivitatii, toate operatiile de ridicare si de transport fiind perfect integrate in lantul de procese tehnologice pentru diferitele ramuri de productie.

Si cum industria alimentara este cea care intrebuinteaza cel mai mult benzi pentru elevator, echipamentele de transport, in marea lor majoritate, fac parte din liniile tehnologice si contribuie la buna desfasurare a operatiilor tehnologice ce sunt necesare pentru obtinerea produsului finit.

Transportoarele cu banda, in industria alimentara sunt utilizate in silozurile de cereale pentru a se efectua transportul optim al produselor ceraliere. Ele se folosesc pentru transportul pe orizontala sau, in unele cazuri, pe directii inclinate, la unghiuri de 5-25 de grade fata de orizontala si se folosesc pentru sarcinile bucati sau pentru cele varsate.

Care este lungimea maxima a acestor benzi? De regula este vorba despre 250-300 m, luandu-se in considerare rezistenta acestor benzi. Daca sarcina va trebui transportata pe distante mari se vor utiliza mai multe transportoare alimentate in serie.

Benzile instalatiilor de transport, deci si benzi pentru elevator sunt organe de tractiune si organe de lucru in acelasi timp. In industria textila se folosesc benzile textile, benzile cauciucate si benzile metalice doar in anumite situatii. In functie de conditiile de lucru pentru fiecare instalatie in parte se aleg si materialele folosite pentru benzile transportoare. Cele textile sunt executate din tesatura de canepa foarte rezistente in caz de rupere sau din tesatura de bumbac, sunt higroscopice, iar materialele pentru transportul carora sunt prevazute nu trebuie sa depaseasca 100 de grade Celsius. Daca se vrea o mult mai mare rezistenta la rupere se folosesc benzile cauciucate ce se pot utiliza chiar si in medii umede. Insa exista si varianta benzilor din plasa de sarma care se fintrebuinteaza pentru acele produse si fierbinti, si umede, sunt simple si ieftine, se monteaza usor, se repara usor, au o greutate mica si functioneaza si la temperaturi ridicate.

Cine produce benzi pentru elevator in Romania?

Un producator renumit de benzi pentru elevator este Ikosar din judetul Neamt. Aceasta companie iti propune benzi standard, disponibile cu anumite valori – dimensiune si insertii -, dar si benzi elevator la comanda, personalizate dupa nevoile clientului.

Ai nevoie de consultanta de specialitate pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste benzile pentru elevator? Ikosar iti sta la dispozitie cu o echipa de specialisti cu foarte multa experienta si multe cunostinte care te pot indruma inspre cea mai inspirata alegere.