Panourile radiante au o serie de avantaje, mai ales ca sunt mai eficiente decat incalzirea cu aer fortat, deoarece elimina pierderile prin canal. Persoanele cu alergii prefera adesea caldura radianta deoarece nu distribuie alergenii cum o fac sistemele de aer fortat. Panourile radiante cresc in popularitate si este acum sistemul de incalzire preferat in casele noi. Radiatia termica ofera mai mult confort in casa decat caldura standard de baza, tot ea permite ca termostatul sa fie setat cu cateva grade mai mici decat ar fi in mod normal setat, asigurand totodata aceeasi caldura. Acest lucru taie facturile de energie si va face sa economisiti bani.

Panourile radiante pot fi folosite ca o alternativa la convectoarele traditionale pentru incalzirea si racirea cladirilor. Acest modul, examineaza beneficiile, considerentele de proiectare si cele mai frecvente aplicatii. Radiatia la aceste panouri, este o forma de electromagnetica, care de cele mai multe ori este incadrata intre spectrul electromagnetic ultra violet si cel infrarosu. Desi este invizibil ochiului uman, el impartaseste caracteristicile luminii. Ca atare, penetreaza aerul fara pierderi de energie sau deteriorare, schimband caldura cu orice obiect de temperatura mai scazuta stralucind pe ea.

Functionarea panourilor radiante.

Panourile radiante sunt momentate, de obicei, pe tavan sau pe peretii inalti si asigura o caldura distribuita uniform in camera prin stralucirea caldurii asupra obiectelor de dedesubt. Deoarece aceste obiecte sunt la o temperatura mai scazuta, ele absorb caldura si o conduc, crescand la temperatura. Aceste obiecte, la randul lor, devin radiatoare cu temperatura scazuta, dand nastere la niveluri mai scazute de caldura radianta si incalzind incet aerul din camera prin convectie.

Exista mai mult panouri radiante diferite de caldura disponibile si diferiti producatori vor folosi metode diferite. Cu toate acestea, conceptul de baza in toate cazurile este acelasi. In esenta, apa este distribuita pe intregul panou metalic printr-un tub, conceput pentru a asigura suprafata maxima si, prin urmare, contact termic. Apa incalzeste tubul, iartubul incalzeste panoul. Este imposibil sa se atinga o temperatura a suprafetei egala cu temperatura medie a apei, deoarece va exista intotdeauna un element de pierdere.

Beneficiile aduse de catre panourile radiante.

Exista trei avantaje cheie atunci cand se utilizeaza incalzirea cu ajutorul panourilor radiante in cadrul unei cladiri: optimizarea spatiului de perete, temperaturi scazute ale aerului si convectie redusa. Acestea pot ajuta la economisirea energiei si a banilor, creand in acelasi timp un mediu mai confortabil pentru ocupanti. Optimizarea sptiului de perete este reprezentat de intalarea panourilor de incalzire radiante montate pe plafon, peretii perimetrali si spatul pe podea care pot fi lasati liberi pentru echipamente sau pentru mobilier, asigurand cea mai mare suparafata sa fie utilizabila.

Aplicatiile panourilor radiante.

Aceste aplicatii ale panourilor radiante sunt toate medii care beneficiaza de capacitatea lor de a distribui uniform caldura si timpii de raspuns rapid. Atunci cand instalati panouri radiante in incaperi cu tavane joase, este necesara o proiectare atenta pentru a evita extremele de temperatura incomode. Specificatiile unui singur panou cu o putere mare vor crea zone cu temperaturi ridicate si o distributie inegala a caldurii. Pe www.panouri-radiante-infrarosii.ro o sa descoperiti detaliile despre intensitatea si distributia acestor panouri.

Odata ce le comandati, o sa observati deja o economisire a energiei electrice.