Panourile radiante sunt adecvate in special pentru incalzirea cladirilor industriale mari, deschise. Aplicatii care se incadreaza in mod obisnuit in cadrul acestor parametri. In general, se considera ca sunt atinse conditii optime de confort, atunci cand temperatura aerului este putin mai mica decat temperatura radianta medie.

Aceste aplicatii ale panourilor radiante, sunt realizate in conditii optime, care produc un sentiment de caldura si confort la o temperatura mai scazuta a aerului, care, datorita continutului mai ridicat de umiditate naturala, creeaza un mediu proaspat.

Care este reprezentanta panourilor radiante?

Aceste panouri radiante sunt o instalatie inovatoare si discreta pentru tavane si pereti, produsa in trei variante si potrivita pentru o gama larga de aplicatii industriale, comerciale si institutionale, inclusiv spitale, sali de clasa, sali de asamblare, case de ingrijire rezidentiala, birouri, umerase de aeronave, garaje, fabrici si cabine de pulverizare. Panourile radiante pot fi albe, tablou si industriale. Ele sunt reprezentate de un sistem de incalzire pentru aplicatii in care cererea de caldura necesita o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor. Realizeaza un design simplu si inovator, folosind materiale de baza cu tehnici de fabricatie dovedite. Finisajul produsului superior este completat de o constructie usoara si o instalare rapida.

Panourile radiante cuprind o placa din aluminiu finisata in strat de acoperire durabil cu un canal de aluminiu extrudat, lipit de suprafata superioara. Tubul de cupru, care transporta mediul de incalzire, este amplasat mecanic in interiorul canalului extrudat cu cleme de resort speciale. Accesoriile optionale pentru agatare sunt livrate in vrac. Elementul principal cuprinde un panou din tabla de aluminiu lipit de un profil de aluminiu extrudat pentru localizarea tubului din cupru.

Montarea izolatiei la panourile radiante.

Izolatia este montata pe partea superioara a panoului radiant pentru a preveni pierderile de caldura din partea din spate a sa, izolatia este o vata minerala groasa de 50 mm, complet incapsulata in folie de aluminiu, dotata din fabrica si considerata ca material de clasa 0.

Incalzirea cu panouri radiante este adecvata pentru o gama larga de aplicatii si in special spitale si cladiri educationale. Gama include unu, doi, pantru si sase panouri tubulare. In lungimi nominale de 600mm la 3000mm si in diferite configuratii de tuburi. Se considera in general, ca in aplicatiile de incalzire radianta se obtin conditii optime de confort atunci cand temperatura aerului este putin mai mica decat temperatura radianta medie, cea care exprima temperatura medie a obiectelor din jur, actionand asupra unui anumit punct. Aplicarea corecta acestor panouri radianta se poate realiza in conditii optime, producand un sentiment de caldura si confort, care datorita continutului mai ridicat de umiditate naturala creeaza un mediu proaspat.

Modul e incalzire cu ajutorul panourilor radiante.

Cu ajutorul site-ului www.panouri-radiante-infrarosii.ro o sa observati ca modul sau mediile de incalzire cu apa calda medie si de mare temperatura sunt necesare pentru astfel de panouri radiante, fiind considerate o solutie economica. De asemenea, aburul poate fi utlizat ca mediu de incalzire, dar din cauza lipsei de control si a complicatiilor de clasificare si captare a traseelor lungi, acesta este rareori utilizat, cu exceptia cazului in care exista motive compensatorii.