rulouri-gazon

Visul nostru, al tuturor, este sa avem casa cu vila, cu gradina si o masina in garaj. Atunci cand ajungem la gradina, unul dintre primele lucruri pe care le avem de facut este sa avem grija sa avem un gazon verde, frumos si numai bun de admirat. Problema de care ne lovim este ca gazonul clasic trebuie semanat primavara si incepe sa rasara abia dupa aproximativ 2 saptamani insa, pentru cei ce doresc sa accelereze treaba, pot apela la rulouri gazon.

Ce sunt rulourile gazon

Apelam la rulouri gazon pentru ca este o varianta rapida pentru o gradina de vis. Acestea se pot monta in orice perioada a anului, in afara de perioadei de inghet si, practic, sunt niste covorase verzi ce pot fi montate aproape oriunde si care ne scutesc de multe eforturi si ofera multe beneficii.

Pretul la rulouri gazon este pe metru patrat si se pot achizitiona foarte simplu, de acasa, pe www.topgradini.ro sau din alte magazine ce ofera astfel de produse, servicii si sfaturi ce ne vor ajuta sa ne indeplinim visul repede, simplu si cu cheltuieli mici.

Avantaje rulouri gazon

In primul rand, cel mai mare avantaj al rulourilor gazon consta in faptul ca rezultatul se vede aproape imediat dupa montare, nu trebuie sa mai asteptam pana iese si nici sa ne facem griji ca nu iese sau ca nu iese uniform.

Al doilea avantaj consta in faptul ca in momentul in care am montat rulouri gazan, acestea nu permit ca buruienile sa rasara si strice aspectul. In general, buruienilor sunt o problema pentru ca atunci cand apar in gazon, trebuie sa le smulgem cu mana si abia dupa aceea sa tundem gazonul.

Apoi, un alt avantaj este acela ca nu trebuie sa depunem mult efort pentru rulouri gazon, este nevoie doar de udare si fertilizare.

Montare si intretinere rulouri gazon

Pentru cele mai bune rezultate, trebuie sa montam rulourile gazon atunci cand nu este ger, apoi, la fel de important este ca montajul sa nu fie amanat si, daca s-au achizitionat rulourile, montajul sa fie facut la scurt timp.

Montajul trebuie sa fie executat de un specialist caci trebuie multa atentie si pricepere. In cazul in care aveti incredere in dexteritatea dumneavoastra, sa tineti cont de faptul ca terenul trebuie sa fie nivelat si indeajuns de umed, fasiile de gazon trebuie lipide una de alta si de asemenea, trebuie apasate ferm atunci cand ating solul, pentru o buna fixare.

In primele doua saptamani rulourile gazon au nevoie de mai multa apa si fertilizare, iar mai apoi toate acestea se reduc iar in ceea ce priveste prima tundere, aceasta se executa dupa doua saptamani dupa montaj.

La final, este important sa precizam faptul ca atunci cand alegem sa avem rulouri gazon, trebuie sa fim atenti la ce alegem, pentru ca, de exemplu, daca doriti sa practicati sporturi sau sa va jucati cu copiii pe gazon, trebuie sa alegeti unul mai rezistent. Trebuie sa tineti cont si de conditiile de vreme si de contiditiile pedologice.