patut-bebe

Pentru ca bebele sa aiba un somn cat mai linistit si cat mai confortabil este imperativ necesar sa se aleaga un patut bebe de calitate si care sa corespunda standartelor privind siguranta si confortul. Acest aspect este foarte important pentru ca daca bebele va avea un somn de calitate atunci el va fi mult mai linistit pe parcursul zilei.

Calitatea unui patut nu trebuie subestimata. Acesta va fi folosit in fiecare zi pe o durata de minim 2 sau 3 ani si prin urmare achizitia trebuie sa-si merite banii. In plus patutul bebe este si locul in care copilul va putea fi lasat nesupravegheat si din acest motiv, din nou, parintii trebuie sa fie extrem de siguri de siguranta paturului, ca sa nu existe riscul ranirii acestuia.

Reguli de respectat in alegerea patutului pentru bebe

Patutul bebe trebuie sa corespunda standartelor europene de siguranta si calitate. In acest sens se remarca cateva aspecte si trasaturi care sunt extrem de necesare sa fie detinute de patutul care sedoreste a fi achizitionat.

Astfel, in primul rand se remarca faptul ca un patut bebe trebuie sa aiba capetele rotunjite iar marginile acestuia sa fie netede. In plus, acesta trebuie sa mai fie si solid. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru ca copilul sa nu se raneasca si sa-si produca afectiuni.

Gratiile patutului sau balustrii laterali cummai sunt numite trebuie sa fie continuie in sensul ca trebuie sa fie formate dintr-o singura bucata si sa nu fie detasabile. Masura necesara la fel pentru a se evita ranirea copilului.

Vopseaua folosita la finisarea patutului bebe nu trebuie sa contina plumb sau alte metale grele pentru ca astfel copilul se va imbolnavi. Cele mai recomandate vopsele sunt cele pe baza de apa sau mai pot fi utilizate si lacurile ecologice.

Caracteristicile patutului ideal pentru bebe

Patutul pentru bebe care sa respecte toate normele de siguranta se recomanda a fi construit din lemn, acest material nu produce iritatii si nu exista riscul ca in substanta lemnoasa sa existe substante toxice. Cele mai utilizate tipuri de lemn sunt fagul, stejarul, frasinul sau artarul pentru ca acestea sunt cele mai solide, precum si cele mai rezistente.

Rotile montate la un patut bebe sunt foarte utile pentru ca faciliteaza mutarea acestuia dintr-un loc in altul. Insa aceste roti trebuie sa fie din metal si nu din plastic pentru ca primele sunt mult mai solide si mult mai rezistente. De asemenea, daca astfel de patuturi nu au si un dispozitiv de blocare al rotilor atunci aceastea creaza numai disconfort pentru ca acesta se va muta de fiecare data cand copilul se va misca.

Locul ideal pentru achizitionarea patuturilor pentru bebe

Patuturile pentru bebe se pot gasi intr-o multime de locuri. Insa magazinul online www.magazinul-mamicilor.ro va ofera astfel de patuturi de calitate inalta si care corespund tuturor standartelor privind siguranta bebelusului.

Acestea sunt prezentate in plus si intr-o gama variata de modele, astfel incat sa fie posibila achizitionarea unui patut bebe ideal ecesitatilor parintilor precum si a bebelusului