certificat-energetic-bucuresti

Domensiul constructiilor a evoluat foarte mult in zilele noastre, ajungandu-se la utilizarea de diverse materiale de constructii, care fac ca si anumite cladiri sa fie de o calitate superioara altora. Ceea ce se urmareste deseori in cazul constructiilor in zilele noastre este utilizarea de materiale care sa izoleze foarte bine cladirea.

Astfel, o cladire care este izolata termica foarte bine de pilda va retine mult mai usor si mai eficient caldura, scazand implicit facturile de incalzire. Acestea sunt doar cateva aspecte de avut in vedere de pilda cand hotarati sa achizitionati sau sa vindeti o constructie, sa inchiriati un apartament sau o casa si asa mai departe. Pe langa acestea mai intervine si situatia obtinerii unui certificat energetic Bucuresti, care este obligatoriu a fi detinut de catre proprietari, respectiv administratori, etc.

Contracte de vanzare-cumparare constructii si certificate energetice Bucuresti

Dupa cum am mentionat, obtinerea unui certificat energetic Bucuresti a devenit obligatorie pentru toti cei care doresc sa inchirieze o cladire sau sa vanda, sa renoveze, etc.

Potentialii cumparatori si chiriasi trebuie sa detina un astfel de certificat energetic Bucuresti, iar proprietarul constructiei are obligatia de a-l pune la dispozitia acestora. Desigur, un astfel de certificat de performanta energetica va fi realizat conform unor norme precise, de catre specialisti in domeniu: http://www.certificatenergetic1.ro.

Daca se doreste de pilda reabilitarea termica a unie locuinte, va fi si aici nevoie de un certificat energetic Bucuresti. Contractele de vanzare-cumparare care de pilda sunt incheiate fara a exista un astfel de certificat, pot fi atacate in instanta.

Ce se intampla cu obtnerea unui certificat energetic Bucuresti daca va construiti o locuinta?

Daca de exemplu va ganditi sa va construiti o locuinta, in astfel e situatii un certificat energetic Bucuresti va din nou obligatoriu. Acesta arata practic gradul de eficienta energetica a cladirii respective. Obligativitatea obtinerii sale va cadea de partea investitorului sau proprietarului. In astfel de situatii in care se construieste o cladire noua, un certificat energetic Bucuresti va fi inclus in documentatia care va fi necesara pentru realizarea receptiei, aceasta desigur dupa ce constructia e finisata. Certificatul se va pastra la cartea tehnica a constructiei.

Ceea ce trebuie retinut este faptul ca obtinerea unui astfel de certificat energetic Bucuresti a devenit obligatorie prin lege, mai exact prin Legea 159 /2013. Aceasta a venit ca si o modificare a Legii nr. 372/2005 si reprezinta o necesitate.

Un alt aspect de sesizat este si acela ca un astfel de certificat poate sa creasca sau in contra, sa scada valoarea unei constructii. Un viitor chirias sau cumparator al unei constructii insa trebuie sa cunoasca astfel de aspecte legate de eficienta energetica a cladirii in care se va muta intr-un fel sau altul. Acest aspect va influenta viitoarele sale cheltuieli de intretinere, deci nu este declo putin relevant.

Apelati la experti in domeniu care sa va ajute cu toate demersurile necesare obtinerii unui certificat de performanta energetica, astfel constructia dvs. va fi in conformitate cu toate normele legale impuse: www.certificatenergetic1.ro.