Achizitionarea de aparate de muls sau mulgatoare va transforma mulsul animalelor, fara costuri exagerate, intr-o activitate pe cat de comoda, pe atat de rapida. Exista modele diferite de aparate de muls, cu un post sau cu doua posturi de muls, cu un bidon sau chiar cu doua bidoane de muls. Tu ce varianta vei alege?

Mic ghid de achizitionare al aparatelor de muls

Detii o mica ferma? Daca ingrijesti si cresti vaci trebuie sa stii ca normele europene iti impun aparate de muls, numarul acestora trebuie sa fie obligatoriu in concordanta cu numarul de animale pe care le detii.

Te intrebi de ce sa achizitionezi si tu mulgatoare? Este foarte simplu, deoarece in acest mod vei obtine laptele mult mai simplu si mai rapid, procesul este mai igienic, in special daca numarul de vacute detinut este foarte mare. Exista insa si modele care se pot folosi atat si la vaci, cat dar si la oi si capre.

Pe piata exista fel si fel de mulgatori, insa pentru a fi sigur ca faci achizitia potrivita pentru necesitatile tale, citeste urmatorul ghid:

  1. Numarul de posturi. Acesta reprezinta numarul de vaci pe care il poti mulge in acelasi timp. Cele mai frecvente mulgatori sunt dotate cu 1 post sau 2 posturi de muls. In circa o ora, un singur post poate sa “mulga” 8 vaci. Astfel, in functie de numarul de animale pe care-l detii, vei sti exact de cate posturi ai nevoie. Daca ai doar 10-20 de vaci in ingrijire, o mulgatoare cu 1 singur post iti este suficienta, este si mai ieftina si-ti vei face treaba cu ea;
  2. Este piesa ce actioneaza pompa de muls. Cele mai recomandate sunt motoarele electrice alimentate la 220-230V. Tine cont si de faptul ca ai nevoie de o sursa de energie in locul in care se face prelevarea laptelui. Puterea necesara este de 0.75 – 1CP, presiunea nu este indicat sa fie mai mare deoarece vacutele vor fi deranjate;
  3. Pompa si capacitatea acesteia. Acestea asigura calitatea intregului proces, cat si durata de mulgere. Majoritatea aparatelor de muls sunt dotate cu pompe de vid de tip uscat, iar pulsatia este pneumatica. Rezultatele sunt foarte bune in aceste situatii, adica in 5-7 minute este mulsa o vacuta;
  4. Capacitatea de stocare. Mulgatoarele trebuie sa fe dotate si cu recipiente pentru stocare, bidoane sau canistre mari, in general din aluminiu. Cele mai uzuale sunt bidoanele de 30-40 l. Pentru un singur post 30 l sunt suficienti;
  5. Fiabilitatea si ergonomia. Verifica tancul de vacuum, caracteristicile externe ale aparatului si optiunile mulgatoarei care permit utilizarea in deplina siguranta.

Cumpara aparate de muls de la Ogorul si vei fi cum nu se poate mai multumit

Fel si fel de modele de aparate de muls vei gasi de achizitionat la preturi foarte bune pe ogorul.ro, magazinul online dedicat fermierilor. Cu doua posturi sau cu un singur post, branduri diferite, calitate de exceptie, rezistenta, eficienta si o lunga durata de viata, pentru vaci, oi si capre si bovine, pentru micii sau marii fermieri, la Ogorul gasesti tot ceea ce-ti trebuie.