In secolul 21 se vorbeste despre globalizare, cu toate acestea popoarele nu doresc sa imbratiseze globalizarea si sa-si uite specificul national, cu alte cuvinte sa-si piarda identitatea nationala. Iar acest lucru se vede si in traditiile de nunta. Pe scurt spus, “cate bordeie, atatea obiceie”. De exemplu in Africa, cand doi tineri se casatoresc se unesc si familiile sau chiar triburile viitorilor miri. In tarile musulmane nuntile pot dura intre 3 si 7 zile, mai ceva ca in povestile romanesti de alta data. Daca in Japonia miresele poarta kimono-uri purpurii, la nuntile traditionale chinezesti se poarta rosu. Iar in Europa se poarta cadouri nunta atat din partea invitatilor pentru miri, cat si din partea mirilor pentru nasi.

Cadouri nunta sau legea nescrisa a darului de nunta

Ai fost invitat la o nunta? Este cazul sa te gandesti la cadouri nunta. Cert este ca vei baga mana in buzunar mai adanc sau mai putin adanc in functie de gradul de rudenie pe care-l ai cu mirii, daca-ti sunt prieteni sau cunostinte apropiate.

Cea mai mare problema atunci cand vine vorba despre cadouri nunta o reprezinta teama de a nu gasi ceva care sa placa, caci nu e vorba numai sa-ti faci datoria si cu asta basta, ci vrei ca al tau cadou sa-i reprezinte pe miri, sa-l pastreze peste ani si ani si sa-si aminteasca de el cu tot dragul, sa fie un cadou unic si original, sa nu coste prea mult, dar nici sa nu fie ceva de duzina, ceva care sa le fie de folos tinerilor insuratei in noua lor viata de cuplu, ceva ce nu au, dar au nevoie, un gest atent din partea ta. Ce mai, este destul de complicat!

Este drept ca astazi se poarta foarte mult plicul cu bani pe post de cadou nunta, insa daca mergi la nunta fratelui tau sau a unei bune verisoare, este cazul sa-i cumperi si un dar. Important este sa fie de calitate, ca doar o data in viata se casatoreste omul. Insa este si o parte buna, in zilele noastre nu se mai striga darul, deci cadoul tau va ramane secret, vei sti doar tu, mirii si vanzatorul.

Sa-i intrebi sau sa nu-i intrebi ce cadouri nunta vor?

Daca vrei sa mergi la sigur, poti sa-i intrebi pe miri exact care este cadoul pe care si-l doresc. Insa este problematica chestiunea. In cazul in care te stii bine cu mirii, ii poti bate pe umar si apoi ii poti intreba ce cadouri nunta si-ar dori. Ai stricat surpriza, dar macar le iei un cadoul util.

Daca nu-i cunosti sau ii stii prea putin pe miri, dar totusi nu vrei sa le cumperi ceva identic cu inca vreo 2-3 sau alte 10 persoane, este bine sa-ti cauti complici. Astfel ai voie sa le terorizezi rudele cu fel si fel de intrebari, prietenii sau colegii de munca.

Vrei totusi niste idei de cadouri nunta care se poarta in zilele noastre? Arunca o privire in magazinul online, GiftExpress, si lasa-te inspirat, chiar ai de unde si cu s guranta vei gasi ceva care sa-ti placa!