sisteme-de-irigatii

Chiar si in cazul in care  ne gandim la culturile ce se gasesc pe suprafete intinse, ca si la  gradinile de  legume la cele de flori sau la intretinerea care se face gazonului, acele sisteme irigatii ce sunt utilizate in mod esential daca dorim sa avem  sistemul de  udare pentru plante in mod corect si pentru a mentine nivelului umiditatii la nivel corespunzator fata de sol.

Magazinele specializate ofera clientilor care sunt interesati  nite sisteme profesionale care sunt complete si accesoriile care sunt necesare pentru anumite tipuri de irigatii,  cat si de aspersoarele care sunt utilizate in cazul gazonului si al sistemelor de ceata cat si instalatii ce iriga prin picurare si aspersie fina, dar si  microaspersie cat si aripi de ploaie. In afara de aceste accesorii ce sunt absolut necesare pentru  transportul si distribuirea apei, magazinele specializate ofera tipuri diverse de filtre cat  si statii necesare pentru filtrare care vor  asigura  calitatea apei si intr-un mod implicit si durata de viata ce trebuie sa o aiba un  sistem de irigare.

Obtinerea culturilor care sunt bogate este una dependenta in masura egala dar si de fertilizarea  si de tratarea care se face plantelor. O solutie considerata ca fiind eficienta si de asemeni usor aplicabila este reprezentata fertigarea, ce consta in administrarea ingrasamintelor cu ajutorul unor sisteme de irigare agricole.

Astfel de  sisteme de irigatii ce sunt utilizate in acest domeniu agricol se considera ca fiind printre cele mai complexe  asta datorita acelor mari suprafete pe care pot sa functioneze i a faptului ca e nevoie sa fie  administrate in mod corect inclusiv utilizarea ingrasamantul alaturi de apa.  Sistemele de irigatii ce sunt utilizate la culturile agricole din cadrul sectiunilor  site-urilor de specialitate, pot sa ofere cele mai variate problemele ce pot  aparea in domeniul acesta asigurand niste linii de picurare, cat si microaspersie, de asemeni ceata, dar si aripi de ploaie si  aspersie fina ca si tamburi.

In aceasta sectiune sunt inclusiv anumite solutii care sunt gata calculate si utile pentru irigarea suprafetelor lungi  care sunt inguste dupa cum sunt majoritatea suprafetelor din cadrul Romaniei si care au denumirea „linii de aspersie fina” dar si  „aripi de ploaie”.

Dimensiunarea care se face sistemelor specifice de irigare

Dimensionarea ce se face sistemelor specifice de irigat la  gazo cere o atentie deosebita si  asta deoarece  rolul lor este de mentinere intr-o forma cat se poate de  buna la gazon si al plantelor de tip  ornamental. Aceste sisteme sunt unee dimensionate dupa utilizarea informatiilor despre calitatea apei sursa ei, ca si dimensiunile suprafetele care trebuie sa fie udate, iar textura solului, si culoarea pavajul cat si suprafata cu care poate veni  apa in contact.

Aceste  sisteme de irigatii sunt unele pretentioase in primul rand din punctul de vedere al dimensionarii pentru ca trebuie obtinuta  uniformitatea ridicata in ceea ce priveste  udarea.

De asemeni trebuie acordata  o mare  importanta programarii ce se face pentru orice  zona, daca se va tine cont de stadiul pe care il are dezvoltarea fiecarei plante ca si de anotimp si de diversi alti factori. www.Irigo.ro

Pompele cu priza de putere

Aceste pompe ce sunt actionate la prizele de putere pentru a face tractarea sunt solutia considerate a fi cele mai economice si care au scopul de a obtine debite si presiuni mari ce sunt necesare pentru  irigarea in agricultura.