Tapetul este un fel de material folosit pentru a acoperi si decora peretii interiori ai locuintelor, birourilor, cafenelelor, cladirilor guvernamentale, muzeelor, oficiilor postale si a altor cladiri. Este un aspect al decorului interior. Acesta este de obicei vandut in rulouri si este pus pe un perete folosind pasta de tapet. Imaginile de fundat pot fi simple ca o hartie de captusire, astfel incat pot fi vopsite sau folosite pentru a acoperi suprafete inegale si defecte minore ale peretelui, dand astfel o suparafata mai buna, texturate, cu un design regulat repetat.

Astazi, cu ajutorul tapetului, cel mai mic dreptunghi poate fi acoperit pentru a forma intregul model.

Tehnicile de tapetare

Aceste tehnici includ imprimarea de suprafata, imprimarea gravura, serigrafierea, imprimarea rotativa si imprimarea digitala. Tapetul este realizat in role lungi, care sunt atarnate vertical pe un perete. Imaginile de fundal ilustrate sunt proiectate astfel incat modelul sa se repete si astfel taieturile din aceeasi rola sa poata fi agatate unul langa celalalt astfel incat sa poata continua modelul fara a fi usor de vazut unde se face legatura intre cele doua piese.

In cazul modelelor complexe de imagini foarte amanuntite, acest lucru se realizeaza in mod normal prin pornirea celei de-a doua bucati la jumatatea lungimii repetitiei, astfel incat daca modelul coboara, rulourile se repeta dupa 24 inci, iar inceperea este cu 12 inci de jos de la prima. Numarul de repetari pe orizontala a unui model de tapet nu are importanta pentru acest scop. Iar un singur model poate fi emis in mai multe culori diferite.

Modernitatea si folosirea tapetului

 Chiar daca la un moment dat, folosirea tapetului si-a cam pierdut din stralucire, odata cu modernitatea si tehnologia pentru a face un mod simplu de a schimba modelul de pe peretii, a reaparut destul de in voga, astfel incat s-a bazat pe piesele care au trecut in arhive si colectii muzeale, fiind completate de acele lucrari care supravietuiesc de cele mai multe ori in cladirile istorice si cele reprezentate in inregistrarile pictoriale ale interioarelor.

Imaginea de fundal, a fost in general, considerata mai degraba ca fundal, decat ca un prim plan. Cu toate acestea, rolul sau in schema generala decorativa este unul vital, iar alegerea tapetului nu afecteaza dispozitia si stilul unei camere si nici macar modelul obiectelor de mobilier. Tapetul in sine poate fi o indicatie a unei functii ale incaperii si reflecta adesea varsta, statutul sau sexul locuitorilor sau a ocupantilor obisnuiti.

Importanta tapetului

 Orice aveti in propriile camere, ganditi-va mai intai la pereti, pentru ca acestea sunt cele care iti fac casa si acasa si daca nu faceti niste sacrificii in favoarea lor. www.decolandia.ro va ofera foarte multe modele de unde puteti alege exact ceea ce va avantajeaza si fac ca locuinta sa aiba o tenta destul de placuta.

Este foarte important ca tapetul sa fie exact modelul ce il doriti, astfel incat imbinarea sa fie una destul de usoara, putand face ca modelul sa se imbine si sa ramana intact.