Unul dintre cele mai importante materiale utilizate in procesul de montaj al parchetului este reprezentat de adeziv parchet care imbina placile si le ofera rezistenta in timp si imbinarea perfecta. Dar, daca ati pornit procesul de montaj pe cont propriu atunci trebuie sa stiti cum sa alegeti adezivul potrivit astfel incat sa puteti obtine rezultate profesioniste.

Este drept, nimeni nu s-a nascut expert intr-un anumit domeniu dar dorinta de cunoastere si invatarea ne-a creat experienta si astfel am reusit sa evoluam in continuu. Revenind asupra modului de alegere al acestui adeziv parchet, in primul rand trebuie sa se tina cont de tipul lemnului din care sunt fabricate placile. In al doilea rand trebuie sa va asigurati ca pentru aplicarea acestuia v-ati luat toate masurile de precautie pentru utilizarea in perfecta siguranta.

Recomandari pentru o utilizare cat mai sigura a adezivului pentru parchet

Piata adezivului pentru parchet din Romania este una foarte abundenta, asadar, este necesar sa aveti de partea dumneavoastra o serie de cunostinte din partea unor profesionisti care pot sa va ofere indicatii clare si utile in ceea ce priveste achizitionarea de adeziv parchet.

Primul pas este sa studiati cu atentie fisele tehnice alaturate fiecarui tip de adeziv parchet astfel incat sa cunoasteti materialele si tipurile de parchet carora ii este indicat. Apoi, trebuie sa cunoasteti informatii legate de echipamentele de protectie pe care trebuie sa le utilizati (acolo unde este cazul) pentru manipularea in siguranta a fiecarui tip de adeziv parchet utilizat. Atentionarile pentru utilizarea anumitor tipuri de adezivi exista si trebuie doar sa le consultati cu atentie pentru a nu va pune in pericol sanatatea.

Apoi, o alta recomandare este sa tineti cont de modul in care trebuie sa depozitati adezivul. Unele permit depozitarea pe termen lung in timp ce alte tipuri trebuie utilizate imediat. Tipul de adeziv parchet se stabileste in functie de tipul de parchet ce urmeaza sa fie instalat in spatiul care doriti.

Depozitare, alegere si recomandari finale pentru adeziv parchet

Depozitarea, indiferent de caz, trebuie sa se faca in locuri unde accesul copiilor sau a animalelor de companie este restrictionat. Aceasta masura este una obligatorie pentru a nu se ajunge la situatii neplacute.

In timpul montajului trebuie sa tineti cont si de faptul ca spatiul trebuie curatat corespunzator pentru a nu fi afectata aderenta si sa fixeze placile de parchet cat mai bine. Desi pe piata exista o multime de tipuri de adeziv parchet nu toate reusesc sa se califice printre cele de calitate inalta. Dar Decolandia va ofera posibilitatea de a gasi intr-un singur loc numai acele tipuri de adeziv parchet care sa fie de cea mai buna calitate si care provin de la producatori de renume.

Daca intampinati dificultati in alegerea tipului de adeziv parchet pe care sa il aplicati pentru fixarea placilor, atunci echipa noastra de specialisti va sta la dispozitie pentru a va oferi toate informatiile necesare si nu numai. Intre timp puteti consulta site-ul nostru www.decolandia.ro si sa va alegeti materialele necesare pentru a va realiza amenajarile interioare pe care le-ati visat.