Alegerea tipului de parchet potrivit poate parea o misiune destul de usoara dar adevarul este ca in spatele acestei decizii stau o multime de criterii care trebuie indeplinite cu succes. In primul rand este vorba despre destinatia pe care o are spatiul pentru care se adreseaza un anumit tip de parchet iar pentru a va bucura de o pardoseala trainica si rezistenta trebuie sa luati decizia corecta.

Criterii de alegere principale dupa care sa va ghidati cand alegeti modelul de parchet

Inainte de estetica si de toate celelalte criterii de alegere trebuie sa tineti cont de cele practice. Daca destinatia pe care o avea tipul de parchet este pentru a fi instalat in bucatarie sau pe hol atunci va recomandam sa alegeti parchet laminat cu o grosime de cel putin 8 mm. Acest lucru se datoreaza faptului ca in aceste zone este circulatie intensa si intotdeauna exista pericolul de murdarire. Pentru dormitoare sau pentru alte incaperi puteti sa optati pentru parchet cu o grosime mai redusa. De abia dupa ce ati trecut in revista toate aspectele practice pe care doriti sa le indeplineasca viitoarea pardoseala din parchet puteti sa treceti si la cele estetice.

Culoarea este iarasi un aspect destul de important care decide estetica intregului spatiu. Nuanta pe care o va avea parchetul se alege in functie de dimensiunea camerei in care va fi instalat. De exemplu, daca spatiul este unul destul de redus ca dimensiune atunci este indicat sa folositi un parchet de culoare deschisa. Pentru incaperile mari puteti sa alegeti orice nuanta de parchet, chiar si culori inchise.

De asemenea, trebuie sa va asigurati ca exista unitate si echilibru intre toate elementele utilizate in incaperea respectiva incepand de la parchet pana la mobilier, culoarea peretilor si elementele decorative utilizate. Numai asa va puteti asigura ca totul este intr-o armonie perfecta si puteti sa creati un stil de amenajari interioare exact asa cum va doriti.

Cateva tipuri de parchet pe care sa le utilizati in spatiul dorit pentru amenajare

La ora actuala cel mai popular tip de parchet utilizat este cel laminat datorita faptului ca poate sa fie intretinut mult mai usor decat cele din esente de lemn masiv si ofera o gama variata de posibilitati. Puteti sa alegeti si parchet masiv dar trebuie sa va pregatiti cu multa rabdare si sa ii acordati ingrijirea de care este nevoie prin a-l rascheta si lacui periodic astfel incat sa puteti sa beneficiati pe termen lung de calitatea si aspectul estetic deosebit pe care il ofera. Pe piata mai exista si alte optiuni precum parchetul triplustratificat. Acesta este compus din trei straturi distincte care rezista mult mai bine si este alternativa ideala dintre cel laminat si cel din lemn masiv.

Dar alegerea tipului de parchet pe care urmeaza sa il folositi depinde doar de dumneavoastra si de caracteristicile pe care le prezinta spatiul in care urmeaza sa fie instalat. Va asteptam pe site-ul nostru www.decolandia.ro sa descoperiti toate aceste tipuri de parchet dar sa si vizualizati modelele disponibile.