sisteme de alarma

Siguranta este un lucru prioriar in ziua de astazi, o zi a secolului XXI, care se crede a fi foarte civilizata, dar, in schimb, contine foarte multe comportamente primitive, care, nu doar ca dau o cuoare intunecata societatii in care traim, dar si pun in pericol vietile oamenilor din jur, si libertatea acestora. Siguranta este pusa in pericol, in principal, de ilegalitatile practicate de unii rau-facatori, si nu numai, care recurg la orice mijloace, de cea mai joasa speta, pentru a-si atinge scopurile si a se simti mai bine din punct de vedere financiar sau sentimental, uneori. De la furturile din coltul strazii, din colturile mai intunecate ale orasului, pana la intrarile prin efractie in casele oamenilor, care, uneori, sfarsesc cu mai mult decat un furt, fiind unele cazuri in care furtul nici nu este planificat, si terminand oarecum, cu furturile de inalt nivel, care nu se realizeaza irect asupra persoanei noastre, dar care ne afecteaza foarte puternic. Toate aceste crime, in principal furturi, pericliteaza siguranta oamenilor din societatea cotidiana de astazi. Astfel, este recomandata, luarea cat mai multor masuri de precautie, dar nu numai cantitativ, ci si calitativ. Performantele oferite de respectivele masuri de precautie, trebuie sa se ridice la un nivel inalt, astfel incat, siguranta pe care o simtim sa ne ofere un comfort considerabil placut. O astfel de masura de precautie, care se poate utiliza atat in domeniile publice, cat si in domeniile private, sau chiar locuinte, neexistand o limita in aceasta privinta, este sistemul de alarma.

                Sisteme de alarma sigure – garantarea securitatii locuintei personale

Sistemul de alarma, a devenit in ultima perioada o metoda clasica de a preveni furturile si a impiedica alte crime care se produc in urma unor spargeri, sau, cum am mentionat mai sus, in urma unor intrari prin efractie. Un sistem de alarma Break Sistems garanteaza o siguranta foarte ridicata deoarece, nu doar ca porneste un sunet asurzitor care va anunta loucitorii respectivului imobil, daca este cazul, si persoanele invecinate, dar in aceiasi secunda vro anunta, tot printr-o alarma sonora puternica si sediul cel mai apropiat al politiei locale, astfel incat, interventia acestora sa nu fie periclitata de o distanta mare in spatiu, sau o intarziere foarte mare in timp.

                Varietatea sistemelor de alarma in functie de capacitatile lor de functionare

Sistemele de alarma pot fi setate sa functioneze, in functie de spatiul car trebuie protejat. Asadar, daca sistemul de alarma se aplica unui imobil nelocuibil, in care se desfasoara activitati comerciale, industriale, afaceri sau alte activitati care nu necesita ocuparea respectivului imobil pe timp de noapte, atunci sistemul de alarma se seteaza in momentul parasirii imobilului respectiv, astfel incat, alarma sa se armeze in momentul inchiderii usii/ portii. Pentru locuinte, sistemele de alarma functioneaza in sens opus. Ele se armeaza in momentul in care usa se inchide din interior. Mai exista si cazuri, des intalnite, cand locuitorii unui imobil parasesc locuinta pe o perioada mai lunga de timp. In acel caz, alarma se armeaza la iesire.